Acasa Login

Transport persoane peste Bratul Tulcea al Dunarii

Transport Public SA , este singura societate sau regie de transport public din Romania, care desfasoara si o activitate de transport public naval, pentru asigurarea transportului de persoane intre Municipiul Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu, situata peste Bratul Tulcea al Dunarii maritime. Transport persoane peste Dunare
Aceasta activitate a fost atribuita spre executie societatii noastre din anul 2002 prin Hotararea de Consiliu Local nr.55 / 28.03.2002 .

Datorita faptului ca la atribuirea acestei activitati nu detineam mijloace proprii de transport naval, activitatea de transport persoane a fost efectuata de armatorul SC MANCIUC NAVOTRANS S.R.L.Tulcea, care asigura 2 salupe si personalul navigant necesar. Instalatiile fixe de acostare sunt proprietatea TRANSPORT PUBLIC SA Tulcea.In cadrul acestui contract au fost folosite navele armatorului ( 2 salupe remorcher de 65 CP ) , pentru efectuarea unui serviciu de traversare continuu lunar, cu o medie de 100 curse/zi, acoperind minim 14 ore zilnic. Ocazional se efectueau si curse de noapte. In sezonul estival, pentru asigurarea optima a serviciului, a fost utilizata si a 2-a salupa.

In luna Iulie 2010, societatea noastra a procedat la punerea in functiune a unei nave noi, moderne, operata cu personal navigant propriu. In acest scop, s-a organizat o licitatie de achizitionare a unui bac de trecere persoane, si prin punerea in functiune a acestuia se vor obtine reducerea costurilor ( de reparatii , intretinere,consum combustibil ) , eficientizarea si modernizarea transportului naval de persoane. Aceasta nava are o capacitate de 30 de locuri pe scaune si conditii de confort si siguranta a navigatiei dintre cele mai moderne.